+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

5G és egészség

5G és egészség

Noha sugárzásban élünk, az utóbbi évtizedekben a bizonytalanság továbbra is fennáll a rádiófrekvenciás sugárterhelés viszonylag magas szintjével kapcsolatban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2011-ben a rádiófrekvenciát (RF-t) potenciálisan rákkeltőnek osztályozta. Ez nem azt jelenti, hogy az RF valójában rákkeltő, hanem hogy további kutatásokra van szükség egyes vizsgálatok eredményeinek tisztázására. Ez a besorolás elsősorban az 1G, 2G és / vagy 3G technológiákat használó tanulmányain alapult.

Az elektromágneses terek (EMF) emberekre gyakorolt ​​hatásai továbbra is a kutatások tárgyát képezik. Ide tartoznak a mobil kommunikációban és más alkalmazásokban az 5G számára használt jelenleg alsó sávok frekvenciái és a későbbiekben tervezett magasabb frekvenciasávok. Ezek hatásait azonban még sehol a világban nem vizsgálták. Az 5G bővítése valószínűleg több átviteli pontot, sűrűbb antennákat eredményez, alacsonyabb átviteli teljesítménnyel. Ezért az 5G körültekintő kiterjesztése javasolt, miközben független szakértők vizsgálják az új frekvenciasávok lehetséges hatásait.

A mobiltelefonok használatával keletkező sugárzásterhelés a következő módon csökkenthető:
Használjon vezetékes telefont mobiltelefon helyett.
Használjon fülhallgatót, amikor mobiltelefonnal telefonál, mert a sugárzás gyorsan csökken a mobiltelefon távolságától függően.
Mobiltelefon vásárlásakor ügyeljen a SAR- értékre. Ez azt az energiát jelzi, amelyet a test elnyel a telefonhívások kezdeményezésekor.

Ajánlás
Szeretnénk leszögezni, hogy nem az 5G ellen tiltakozunk. Figyelemmel kísérjük az EMF szintet annak érdekében, hogy az 5G és más technológiák milyen hatással vannak az egészségre és milyen változások figyelhetők meg a környezetünkben. E közben műszeres méréseket végzünk a lakosság számára és kidolgozzuk esettanulmányainkat.