+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Hiperbár oxigénterápia

A fenti videó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll! A szerzői jog megsértése jogi eljárást von maga után!

A hiperbár oxigénterápia működését három törvény magyarázza.
Robert Boyle megállapítása, hogy a gáz térfogata fordítottan arányos a gáz nyomásával. (1662)
William Henry törvénye szerint egy gáz oldhatósága egy folyadékban, adott hőmérsékleten egyenesen arányos a gáznak a folyadék feletti parciális nyomásával. (1800)
John Dalton törvénye szerint egy gázelegy össznyomása egyenlő az egyes összetevőinek parciális nyomása összegével. (1801)

A hiperbár terápia első dokumentált használata 1662-ben volt, amikor Nathaniel Henshaw angol orvos, pap létrehozott egy légmentes kamrát domiciliumot, melyben a légköri nyomás megváltoztatásán dolgozott. Domiciliumterápiájának célja az emésztés javítása és a tüdőbetegségek kezelése volt a környezeti nyomás manipulálásával, akkoriban még az oxigénkoncentráció növelése nélkül. Csaknem egy évszázaddal később 1774-ben Joseph Priestley angol fizikus, kémikus fedezte fel az oxigént.

A hiperbár oxigénterápia (HBOT) a tudomány fejlődésével mára a világon elérhető egyik legsikeresebb kiegészítő kezelés, melyet egyre szélesebb körben alkalmaznak. A hiperbár oxigénkamrában a megnövekedett nyomás miatt a véráramban sokkal több oxigén oldódik, mint normál körülmények között, ami lehetővé teszi az oxigéntől függő biológiai folyamatok megindítását.

A hiperbár oxigénterápia technológiája költséges, hiszen mögötte állnak a megfelelően képzett mérnökök, a professzionális berendezések és a megfelelő tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek. A 21-ik században a regenerációban nem tudja semmi más megtenni azt, amire a hiperbár oxigénterápia képes. Teljesítmény növelés, állóképesség fokozás – egy értékes erőforrás, természetes módszer arra, hogy segítsen elérni az optimális egészséget és a legjobb formát.
A versenysportban legális dopping az oxigén. Telepítjük hiperbár rendszereinket bármilyen program helyszínére, hogy a versenyző képes legyen a legtöbbet kihozni magából.

Fontosak a részletek, a biztonság és a szaktudás. 
Európa országaiban az enyhe nyomású 1,3 atm hiperbár oxigénterápia a szolgáltatónál egy alkalom 45 – 60 – 90 perc 100 – 120 € – 200 €, Amerikában 60 perc $ 250 – $ 300. Magyarországon kedvezőbb árban 60 percre 40 000 Ft-ért bérelheti a világ élvonalbeli terápiáját. Hiperbár oxigénrendszereinket oda telepítjük ahova azt kéri. A kórelőzmény ismeretében személyre szabott terápiás tervet készítünk. Kidolgozzuk a legjobb bérleti konstrukciót, elkészítjük árajánlatunkat. Nyitottak vagyunk rugalmas bérlés-finanszírozási megoldásokra. Hiperbár oxigénrendszer vásárlás esetén a telepítés helyszínének környezeti felmérését elvégezzük, műszaki és gazdasági paraméterek optimális kiválasztásában segítünk. Önálló beszerzés esetén szakszerű összeszerelést, beüzemelést, műszaki ellenőrzést és karbantartást vállalunk. A folyamat átlátható, a kiadott árajánlathoz mindenkor pontosan tartjuk magunkat, soha nem merülnek fel utólagos váratlan költségek.

Árajánlatot kérek

A hiperbár oxigénterápia indikációi három fő kategóriába sorolhatók:

  • életmentő kezelés lég- vagy gázembólia, dekompressziós betegség vagy szén-monoxid-mérgezés esetén;
  • végtagmentő kezelések, azaz cukorbetegséggel vagy sugárzással járó sérülések, nem gyógyuló sebek esetén;
  • és szövetmegtakarító kezelés súlyos égési sérülések, izom- és bőrátültetések, súlyos fertőzések és egyebek esetén.

A hiperbár oxigénterápia közben tiszta oxigént lélegzik a kezelt személy nyomás alatt álló környezetben. Ilyen körülmények között a tüdő sokkal több oxigént vesz fel, mint amennyit normál légnyomás mellett tiszta oxigén belélegzésével képes lenne.

Amikor a vér ezt az extra oxigént hordozza az egész testben, ez segít a baktériumok elleni küzdelemben és serkenti a növekedési faktorok és őssejtek felszabadulását, amelyek elősegítik a gyógyulást.

A test szöveteinek működéséhez megfelelő oxigénellátásra van szükség. Ha a szövet megsérül, még több oxigénre van szüksége a túléléshez. A hiperbár oxigénterápia növeli a vérben hordozható oxigén mennyiségét. Ismételt ütemezett kezelésekkel az átmeneti extra magas oxigénszint a terápia befejezése után is ösztönzi a szövetek normális oxigénszintjét.

Hazánkban első alkalommal élő adásban
2013. június 20. Echo TV RáKérdés műsorában két világhírű professzor Assoc. Prof. prof.h.c.mag. Dr. Dávid Tamás és Prof. Dr. Tóth József M.D., Phd., Dsc., valamint Zombori Katalin Természetgyógyász a KAMI-KER Kft. ügyvezetője a hiperbár oxigénterápiáról beszélgetnek.

Egyéb pénzügyi segítségünk megkönnyítheti a fogyatékossággal élő emberek életét.
Cégünknél a hiperbár oxigénkamra bérlésre engedmények léteznek. Ez azt jelenti, hogy minden fogyatékossággal élő számára elérhető a segítség, azonban nagyobb mértékben támogatjuk, ha alacsony a jövedelme.

 

Forrás: Wikipedia (angol) Hiperbár oxigénterápiát világszerte az alábbi esetekben alkalmazzák >> Részletes lista.

NYILATKOZAT: A hiperbar oxigénterápiát kiegészítő kezelésnek tekintjük a tünetek széles skálájának enyhítésére, valamint a gyógyulás a jólét elősegítésére, és nem gyógymód vagy kezelés speciális egészségügyi állapotok esetén.

Hiperbár oxigénterápiával kapcsolatban tegye fel kérdését itt, hívja a +36 20 548 7980 telefonszámot, vagy személyes találkozáshoz foglaljon konzultációra időpontot Zombori Katalin ügyvezetővel. Az időpontfoglalás előzetes fizetést igényel. Konzultációs díj 12 000 Ft/óra.