+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Hiperbár oxigénterápia

A fenti videó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll! A szerzői jog megsértése jogi eljárást von maga után!

A hiperbár oxigénterápia működését négy törvény magyarázza.
Robert Boyle megállapítása, hogy a gáz térfogata fordítottan arányos a gáz nyomásával. (1662) Ha a hőmérséklet állandó, akkor a gáz térfogata fordítottan arányos a nyomással, a gáz sűrűsége pedig egyenesen arányos a nyomással. Értelmezés: a nyomás növekedésével az oxigénmolekulák mérete csökken, sűrűbb oxigén környezetet hozva létre. Az alveolus (tüdőmembrán) oxigénmolekulái koncentráltabbá válnak, és lehetővé teszik, hogy diffúzióval több oxigénmolekula kerüljön a vérbe, amely telíti a vérplazmát.

William Henry törvénye szerint egy gáz oldhatósága egy folyadékban, adott hőmérsékleten egyenesen arányos a gáznak a folyadék feletti parciális nyomásával. (1800) Értelmezés: nyomás szükséges ahhoz, hogy a gáz (oxigén) folyadékban (vérplazmában) hatékonyan oldódjon. Ha hiperbár környezetben van, akkor az oxigén nagyobb szintje képes eljutni mélyen a test szöveteibe.

Jacques Charles törvénye szerint az ideális gáz adott tömegének térfogata egyenesen arányos a hőmérsékletével az abszolút hőmérsékleti skálán, ha a nyomás és a térfogat állandó marad. (1780) Értelmezés: a hiperbár kamrában a hőmérséklet a nyomás növekedésével nő. A hőmérséklet növekedése közvetlenül befolyásolja a gáz térfogatát, így növeli a rendelkezésre álló oxigén térfogatát.

John Dalton törvénye szerint egy gázelegy össznyomása egyenlő az egyes összetevőinek parciális nyomása összegével. (1801)

A hiperbár terápia története

Nathaniel Henshaw angol orvos, pap 1662-ben létrehozott egy légmentes kamrát domiciliumot, melyben a légköri nyomás megváltoztatásán dolgozott. Domiciliumterápiájának célja az emésztés javítása és a tüdőbetegségek kezelése volt a környezeti nyomás manipulálásával, akkoriban még az oxigénkoncentráció növelése nélkül. Csaknem egy évszázaddal később 1774-ben Joseph Priestley angol fizikus, kémikus fedezte fel az oxigént.

A mi történetünk 1998-ban kezdődik. Magyarországon egyedülálló szolgáltatásban megvalósítjuk a hiperbár oxigénterápia bérlési programot. Ezzel lehetővé vált, hogy magas technológiai színvonalon megrendelőink a saját otthonaikban gyógyuljanak. Gyakorlati tapasztalatunk, szakmai felkészültségünk garancia a lehető legjobb eredmény elérésére.

 

A világ legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb hiperbár oxigénkamráival rendelkezünk


A hiperbár oxigénterápia szakszerű alkalmazása kétségtelenül speciális tudást igényel. Mi ehhez értünk. Kiskunfélegyházán több mint 20 év tapasztalattal rendelkező hiperbár oxigénterápia specialista természetgyógyászunk első alkalommal mindenre kiterjedő állapotfelmérés során részletesen kikérdezi Önt a panaszairól. A kapott válaszok alapján áttanulmányozza a leleteit, orvosi dokumentációit. A kórelőzmény ismeretében egyéni terápiás protokollt, kezelési tervet készít a kiváltó ok megszüntetésére és nem csak a tünetek enyhítésére.
Ez után a hiperbár oxigénterápia kétféle módon támogatja a felépülését. A hiperbár oxigénkamrában a megnövekedett nyomás miatt a véráramban sokkal több oxigén oldódik, mint normál körülmények között, ami lehetővé teszi az oxigéntől függő biológiai folyamatok megindítását.

Milyen eredményeket várhat a hiperbár oxigénterápiától?

Már az első alkalom után érezheti, hogy a panasza enyhült, a rendszeresen végzett, terapeutánk által vezetett kezelések alatt pedig fokozatos javulást fog érezni. Egyre könnyebbek lesznek a mindennapok, hiszen az alapvető feladatait jobban tudja kivitelezni.
Hiperbár oxigénterápiára van szüksége? Lépjen kapcsolatba velünk és segítünk. Az alábbi gombra kattintva már akár 2 munkanapon belül foglalhat hozzánk időpontot az első alkalomra, amely egy részletes állapotfelmérés. Természetgyógyászunk a legjobb az Ön panaszának gyógyításában.

BEJELENTKEZEK!

A hiperbár gyógyászat a tudomány fejlődésével mára a világon elérhető egyik legsikeresebb kiegészítő kezelés, melyet egyre szélesebb körben alkalmaznak.
A hiperbár oxigénterápia technológia mögött állnak megfelelően képzett mérnökök, professzionális berendezések, valamint a kezelést irányító speciális tudást igénylő, gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek. A 21-ik században a regenerációban nem tudja semmi más megtenni azt, amire a hiperbár oxigénterápia képes. Világszerte a kezelési árak azonosak. Európában 1,3 atm hiperbár oxigénterápia díja: 45 perc 100 €, 60 perc 120 €, 90 perc 200 €, Amerikában 60 perc $ 250 – $ 300.

Hiperbár oxigénkamrát bérelne vagy vásárolna?

Kidolgozzuk a legjobb bérleti konstrukciót. Nyitottak vagyunk rugalmas bérlés-finanszírozási megoldásokra. Hiperbár oxigénrendszer vásárlása esetén a telepítés helyszínének környezeti felmérését elvégezzük, árajánlatot készítünk, a műszaki és gazdasági paraméterek optimális kiválasztásában segítünk. Önálló beszerzés esetén szakszerű összeszerelést, beüzemelést, műszaki ellenőrzést és rendszeres karbantartást vállalunk.

Kérjük töltse ki az ajánlatkérő űrlapot, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.

ÁRAJÁNLATOT KÉREK!

Tudomány a hiperbár oxigénterápia mögött

HBOT nélkül

HBOT-val

A hiperbár oxigénterápia az oxigén speciális alkalmazása nyomás alatt álló környezetben, 1 atmoszféránál magasabb szinten. A nyomásváltozás néhány percig tartó füldugulást, kevés esetben enyhe fájdalmat okozhat a dobhártyánál. Ezt elkerülni nem tudjuk, azonban a kiegyenlítéshez különböző technikákat javaslunk.
A megnövekedett nyomás lehetővé teszi az oxigén oldását és telítettségét a vérplazmában (függetlenül a hemoglobintól / vörösvértestektől), ami pozitív élettani, biokémiai és sejtes hatást eredményez. Ez a nem invazív terápia a legmegbízhatóbb módszer a test összes szervének oxigénszintjének növelésére. A tipikus kezelés 60-90 percig tart, ezalatt a beteg nyugalomban van és lélegzik.

A HBOT-ról számos klinikai tanulmány kimutatta, hogy fokozza a test veleszületett képességét a helyreállításra és a regenerálódásra. Kiegészítő terápiaként használják a gyógyulási folyamat támogatására és fokozására mind krónikus, mind akut állapotokban. Amíg az egyén nyomás alatt van, az oxigénmolekulák mérete csökken és képesek feloldódni a vérplazmában. Ez exponenciálisan növeli az oxigénellátást a testben, és lehetővé teszi, hogy az oxigén eljusson a gyulladt szövetekbe, és támogassa az optimális sejt- és szervfunkciókat.

Hazánkban első alkalommal élő adásban - téma a hiperbár oxigénterápia
2013. június 20. Echo TV RáKérdés műsorában dr. Dávid Tamás Assoc. Prof. prof.h.c.mag.  vendége Zombori Katalin Természetgyógyász a KAMI-KER Kft. ügyvezetője a hiperbár oxigénterápia magyarországi úttörője és Prof. dr. Tóth József orvos, az MTA doktora, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet Daganatcentrum nyugdíjas igazgatója, M.D., Phd., Dsc.

Forrás: Wikipedia (angol) Hiperbár oxigénterápiát világszerte az alábbi esetekben alkalmazzák >> Részletes lista.

NYILATKOZAT: A hiperbar oxigénterápiát kiegészítő kezelésnek tekintjük a tünetek széles skálájának enyhítésére, valamint a gyógyulás a jólét elősegítésére, és nem gyógymód vagy kezelés speciális egészségügyi állapotok esetén.

Hiperbár oxigénterápiával kapcsolatban tegye fel kérdését itt, hívja a +36 20 548 7980 telefonszámot, vagy személyes találkozáshoz foglaljon terápiás konzultációra időpontot Zombori Katalin ügyvezetővel. Az időpontfoglalás előzetes fizetést igényel. Konzultációs díj 24 000 Ft/óra.