+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

amputáció

Amputáció rehabilitációs program

Amputáció rehabilitáció

Egy végtag elvesztése azonnal megváltoztatja mozgásképességet, bizonyos tevékenységek végzéséhez a képességet és a mindennapi életet. Sok beteg küszködik az énképével és az alapvető önellátással is egy amputációt követően. Programunk időt, teret és erőforrásokat biztosít a műtét utáni felépüléshez.

Segítjük a felépülést egy végtag elvesztése után

Az amputáció egy végtag vagy annak egy részének sebészeti eltávolítása. Leggyakrabban trauma, baleset vagy például  daganat, cukorbetegség, perifériás artériabetegség, gangréna, vagy más okok miatt történik. Amputációs rehabilitációs programunk segít abban, hogy kevésbé érezze magát egyedül gyógyulása során. Segít elérni a legmagasabb szintű független funkcióit. Segít visszatérni életébe és közösségébe. Az általános cél az életminőség javítása – fizikailag, érzelmileg és szociálisan.

Foglalkozási terápia és segédanyagok amputáltak számára

Átfogó amputáció rehabilitációs programunk célja, hogy minden általunk kiszolgált beteg szükségleteit kielégítse. Bátorítjuk az aktív részvételt mind az amputáción átesett egyén, mind családja vagy támogató rendszere részéről. A rehabilitációs folyamatot személyre szabott kezelési terv elkészítésével kezdjük, amely kifejezetten az egyedi igényeinek megfelelően alakítunk ki. Egyedülálló programjának minden egyes szakasza a mobilitás és a függetlenség előmozdítására, a fájdalom csökkentésére, az amputációs seb gyógyulásának és gondozásának elősegítésére, az önbecsülés javítására, és végső soron arra törekszik, hogy újra beilleszkedjen a mindennapi életébe. Részletesebb áttekintés:

  • Akut műtét utáni: Közvetlenül a műtétet követően az alapbetegségek kezelése, miközben a sebgyógyulásra, a fájdalom kezelésére és az érzelmi támogatásra összpontosítanak.
  • Előprotézis: A protézis átvétele előtt erősítő és állóképességi edzésre koncentrálunk.
  • Protézis edzés: A protézis felszerelése után segítünk hozzászokni a viseléséhez és használatához, miközben javítja a funkcionális mobilitást és a napi tevékenységet.
  • Pszichoszociális szolgáltatások: Támogató terápiát kínálunk, hogy segítsen alkalmazkodni a végtagvesztés érzelmi és pszichológiai vonatkozásaihoz, beleértve az egészséges megküzdési stratégiák kidolgozását, valamint csatlakozhat egészséges táplálkozás programunkhoz.
  • Közösségi reintegráció: Otthoni és munkahelyi elemzést biztosítunk annak megállapítására, hogy szüksége van-e továbbképzésre vagy munkaköri módosításra ahhoz, hogy újra beilleszkedjen a munkahelyén vagy közösségébe.
  • Elbocsátás utáni szolgáltatások: Programunk befejezését követően is elérhetőek vagyunk járóbeteg-terápiárás szolgáltatásainkkal.

Eredményeink: 1998 óta működnek oxigénterápiás gépeink. A Képtárban mutatunk néhány nem gyógyuló sebet, amelyeket a könnyebb esetek között archiváltunk. Székhelyünkön lehetőséget biztosítunk további eredményeink megtekintésére.

Ha amputált rehabilitációs terápiát keres, elérhetőségeinken kérjen tájékoztatást.