+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Képtár – Videótár

Végtagot és életet mentünk 1998 óta

Az itt látható fotókat 1,3 Atm nyomáson végzett hiperbár oxigénterápia esettanulmányaiból a teljesség igénye nélkül válogattuk. Minden fotó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll!

Kerékpáros esés miatt súlyos koponya-agysérülés történt. A műtét után egy évvel később nem történt javulás, változás a beteg állapotában. A család megrendelte az 1,3 atm hiperbár oxigénterápiát. A második rajz mindössze néhány hiperbár kezelés hatására készült.

12 éves autista gyermek koponya felvétele hiperbár kezelés előtt készült. "A" jelzésű felvételen a zöld és kék színek jelzik a regionális keringési zavar nagyságát. "B" jelzésű felvételen hiperbár kezelés után a fehér nyilak mutatnak a javulás mértékére. Piros nyilak a kisagy keringésében történő változást jelzik. Sárga nyilak a halántéklebeny (alsó nézetben) látható javulását mutatja.

17 éves autista gyermek "A" rajz hiperbár oxigénterápia előtt készült, majd 1,3 atm hiperbár kezelés történt. "B" rajzon színfoltokat hoz létre és próbálja a teret kitölteni. "C" rajzon megfelelő színeket használ, kivéve a fa törzsét. "D" rajzon felismeri a határvonalakat. Hat hónappal később a színezési képessége stabil maradt.

A sebgyógyulás folyamatai közül sok oxigénfüggő. A nem gyógyuló vagy nehezen gyógyuló sebek esetén a fejlett terápiás beavatkozások között az enyhe hiperbár oxigénterápia (HBOT) egyedülálló képességgel rendelkezik a szöveti hipoxia enyhítésében, a patológiás gyulladás csökkentésében és az ischaemia reperfúziós sérülésének enyhítésében. Bizonyított, hogy a létfontosságú sejtfunkciók, mint például az angiogenezis, a fibroplazia, az epithelializáció és a baktériumok elpusztítása, mind gyorsabb ütemben zajlanak a magasabb oxigénszintre reagálva. A sebgyógyulás során el kell távolítani a baktériumok terhelését, és egy előzetes mátrixot kell kialakítani annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rostos szövetek képződése és az epithelialis lefedettség. Az oxigén meggyorsítja a baktériumok által okozott bioterhelés eltávolítását, amely lehetővé teszi a gyulladás feloldódását, és megkönnyíti a mátrix termelését, a sejtosztódást és a végső sebzáródást.

Diabéteszes láb. A lábujj amputációt követően a műtéti seb egy éve nem gyógyult be - mélységét, kiterjedését az első fotón láthatja. Ez idő alatt a lábközépcsontok gyulladását sem sikerült megszüntetni. Egy évig tartó kötözés után a lábfej amputációját tervezték. Ügyfelünk kérését teljesítettük. A fázisfotókon mutatjuk a gyógyulás folyamatát, amit hiperbár oxigénterápiával értünk el, mindössze négy hét alatt.

Diabéteszes láb, csontnekrózis. A lábközépcsontok gyulladása a csontállomány pusztulása miatt már csak a végtag amputáció lehetősége maradt. Ügyfelünk szerencsés volt, mert hiperbár oxigénterápiával az itt látható eredményt értük el. A maximális együttműködés alapfeltétel volt!

Balázs (63). Ügyfelünk stroke kórházi kezelését rehabilitációs ellátás követte, azonban továbbra is járókerettel és nehézkesen, segítséggel tudott közlekedni. Gyógytorna, akupunktúra és hiperbár oxigénterápia eredményeként rövid idő elteltével járókeretet nélkül közlekedik. Hiperbár oxigénterápiától minden esetben a neurológiai funkciók és tünetek javulását, neuroplaszticitás, a verbális és kognitív funkciók, az agyi metabolikus funkciók, az életminőség és a memória javulását várjuk.