+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Mongoroka

Mongoroka – a természet legszebb ajándéka ...
A gyógynövények az emberiség életéhez tartoznak az ősi időktől kezdve!
A tudomány fejlődésével jelentőségük továbbra sem csökkent, de a gyógyításban betöltött szerepük megváltozott. Az újnál újabb gyógyszerek megjelenésével párhuzamosan egyre inkább a prevenció területére korlátozódott a felhasználásuk. Az emberek kezdik "újra felfedezni" a természetes gyógymódokat, így a gyógynövényeket is.
Kutatócsoportok vizsgálatokat végeztek India, Japán, Spanyolország, Ausztrália, valamint Afrika néhány országában. Amerikában, Angliában, Németországban (prosztatarák) gyógyszergyártásban felhasználják az Euphorbia hirta L (mongoroka) gyógynövényt.
Népgyógyászatban külsőleg és belsőleg alkalmazzák:

– gasztrointesztinális rendellenességek (gyomor- és bélrendszeri megbetegedések, hasmenés, dizentéria, gyomor- és bélfekély, valamint bélparazitózis) esetén
– légzőrendszeri rendellenességek (asztma, bronchitis, szénanátha) gyógyítására
– szembetegségek (conjunctivitis) kezelésére használják a növény kivonatát és tejnedvét
– feljegyezték továbbá a növényi kivonat gyulladáscsökkentő, nyugtató, láz-, fájdalomcsillapító, vérnyomás és vércukorszint csökkentő hatását is
– az őshonos országokban a növény présnedvét daganatos megbetegedések kezelésére, valamint szemölcsök eltávolítására használják.

Talán nincs olyan terület, ahol egy célzott terápiában a jól megválasztott gyógynövény ne jelentene hasznos eszközt a gyógyulni vágyó számára. A természet ma is készséggel áll az őt elfogadó segítségére!

Ha kérdése van, lépjen velem kapcsolatba!