+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Helyi oxigénterápia

A helyi oxigénterápia egyedülálló megoldás a sebkezelésben

Sebkezelő helyi oxigénterápia normobár végtagkamrával

Krónikus sebek esetnövekedése, a cukorbetegek számának emelkedése és a sebfertőzések magas előfordulása már önmagában is elegendő volt, hogy újragondoljuk a hiperbár oxigénterápiánkat.
Normobár kamránk a több mint húsz éve alkalmazott koncepciónk természetes fejlődése. A kamra kifejlesztésével az volt a célunk, hogy a klausztrofóbiás emberek és akiknek nem feltétlenül szükséges a hiperbár oxigénkamrát igénybe venni, egyszerűbb és olcsóbb megoldást találjanak nálunk a krónikus sebek otthoni körülmények között megvalósítható kezelésére.

Az atmoair terápiás végtagrendszert alkalmazva, biztonságos és hatékony otthoni oxigénterápia végezhető, – csak az érintett végtag kezelődik. A krónikus sebekkel rendelkező betegek számára ez jelenleg a legmodernebb életmentő eljárás. Ezen túlmenően terápiás protokollt javaslunk, képzést biztosítunk a terápiás rendszer használatára, online konzultációt nyújtunk, amely sebképeket tartalmaz, hogy távolról hatékonyan nyomon követhessük a seb fejlődését.

A végtagkamrás oxigénterápiás rendszer bérelhető és megvásárolható. A betegek otthoni kezelésével nem csak a sebeik gyógyulásában segítünk, hanem ennek a terápiának a klinikailag bizonyított antimikrobiális tulajdonságai miatt jelentősen csökkentjük a fertőzés kialakulásának kockázatát, amely általában vészhelyzetet eredményez.

Az atmoair terápiás végtagrendszer alkalmazásával hosszabb ideig oxigénnel dúsított környezet biztosítható a seb környékén, lehetővé téve ezzel a gyógyulást. Közvetlenül a seb helyén enyhe hiperbár oxigénnyomás alkalmazásával működnek, egy lezárt és párásított környezetben.
Így biztosítható az oxigén diffúziós gradiens és megnövekedett szövet oxigénellátás. A légköri nyomás jellege érintés nélküli szekvenciális tömörítést is létrehoz, amely segít csökkenteni a perifériás ödémát és serkenti a seb helyének perfúzióját.

Innovatív technikai eszközeink mint a hiperbár oxigénkamra és az atmoair terápiás végtagrendszer segíthetnek az összes seb bezárásában, különösen hatékonyak krónikus sebek (cukorbetegség, felfekvés, valamint visszeres fekélyek) akut sebek (műtét utáni, kozmetikai és égési sérülések) esetén. A fertőzött és/vagy ischaemiás sebek is sikeresen kezelhetők, mivel a terápia segít a lokális szöveti hipoxia, valamint a perifériás érbetegség okozta alapproblémák korrigálásában, miközben fenntartja az ideális nedves sebgyógyulási környezetet. Trombózis megelőzése és utókezelése céljából is javasoljuk az oxigénterápiát.

A lokális oxigénterápia könnyen alkalmazható és integrálható bármely akut, hosszú távú kórházi és/vagy otthoni ápolásra. Szabályozza a leukocitákat a seb kórokozóinak kiküszöbölése érdekében, beleértve; Staphylococcus Aurous, Streptococcusok, Pseudomonas Aeruginosa és MRSA.

A seb okozta fájdalom csökkentése, a gyógyulási idő és a szövődmények csökkentésének képessége vezethet jelentős költségmegtakarításhoz. Új véredények és szövetképződés támogatása mellett jelentősen növeli a növekedési faktorokat, serkenti az angiogenezist és jó kollagéntermelés.

A helyi oxigénterápia a non-invazív haladó sebgyógyító megoldások terén a legmodernebb

A végtagkamra könnyedén alkalmazható, miközben kielégíti ügyfeleink igényeit olyan változatos ellátási helyszíneken, mint otthonuk, kórházak, sebkezelő klinikák, ápolás otthonok és idősotthonok. Az atmoair terápiás végtagrendszer három fő összetevőből áll: végtagkamrából, vezérlőből és oxigénforrásból, melyeket könnyű beállítani és működtetni. Alkalmazásakor nem kell eltávolítani a gázáteresztő kötszereket vagy kompressziós kötszereket, így kényelmesen használható.

Lokális oxigénterápia működési elve

A sérült szövet oxigénhiánya hipoxiát eredményez, amely a bakteriális terheléssel kombinálva az elsődleges oka annak, hogy a krónikus sebek nem gyógyulnak. Célzott oxigén biztosítása a sérült szövethez terápiás eszközünk segítségével bebizonyosodott, hogy elpusztítja az anaerob kórokozókat, fokozza a leukocita funkciót, visszafordítja a lokalizált hipoxiát és stimulálja a kollagén szintézist a fibroblaszt aktivitásának fokozásával és az angiogenezis elősegítésével. Ezek a tényezők együttesen sebágyi granulációt, erős kollagénszövet képződést és sebzáródást eredményeznek.

A terápiás rendszer úgy működik, hogy oxigénnyomást alkalmaz, közvetlenül a seb helyén, lezárt és párásított környezetben. Ez sokkal nagyobb szöveti oxigéndiffúziós gradienst biztosít, ami fokozott szöveti oxigénellátást eredményez. A nyomás ciklikus jellege szekvenciális tömörítést is eredményez, amely csökkenti a perifériás ödémát és stimulálja a seb helyének perfúzióját.

A megnövekedett oxigénnyomás közvetlenül növeli a leukocita funkciót. Ennek eredményeként fokozódik az antibakteriális aktivitás és elnyomják a baktériumok szaporodását, ami új egészséges szövet granulálódásához vezet, amely lehetővé teszi a seb gyorsabb gyógyulását.

A helyi oxigénterápia különösen hatékony kiegészítő kezelésként a krónikus sebek lezárására, ideértve a vénás, diabéteszes és nyomásos fekélyeket. Hatékonynak bizonyult beteg sebek, műtét utáni fertőzések, amputációk, fertőzött csonkolt végtagok, fagyások és égések kezelésében is. Lehetővé teszi a célzott kezeléseket, közvetlenül a seb helyére kifejtett oxigénnyomást alkalmazva, ami más terápiákban észlelt lehetséges negatív szisztémás hatások egyikét sem eredményezi.

A terápiás oxigénkoncentráció alkalmazásával a korábban nem reagáló, lassan gyógyuló sebek bezárásának képessége jelentős klinikai, életminőségi és költségmegtakarítási előnyökkel jár.
Az atmoair végtagkamra és a komplex terápiás rendszer bérelhető vagy megvásárolható. Bérlés esetén kaució terheli külön a kamrát és a külön a 95% oxigént előállító készüléket, azaz az oxigénforrást.
Amennyiben már rendelkezik oxigént előállító készülékkel, vagy oxigénpalackkal, csak az atmoair végtagkamrára van szükség. Oxigénforrás hiányában a komplex terápiás rendszert biztosítjuk. Ez esetben a bérlés költsége és a kaució készülékenként összeadódik.
Székhelyünkön személyes átvételre van lehetőség, amely előzetes időpont egyeztetést igényel. Külön díjazás ellenében házhoz szállítást vállalunk, illetve bérlés esetén oda-vissza szállítjuk eszközeinket.