+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

oxigénkészülék

Az oxigén egészségügyi hatásai

Az oxigén egészségügyi hatásai

Az oxigén az élet minden formája számára nélkülözhetetlen, mivel a DNS és szinte minden más biológiailag fontos vegyület alkotóeleme. Még drámaibb jelentősége van annak, hogy az embereknek és állatoknak percről percre gázellátásra van szükségük ahhoz, hogy életben maradjanak. A tüdőben lévő oxigént a vér hemoglobinjának középpontjában lévő vasatom veszi fel, és így elszállítja oda, ahol szükség van rá.

Amellett, hogy elengedhetetlen a légzéshez, az oxigén képes a sejtekben lebontani a tápanyagot. Ez termeli azt az energiát, amely szükséges az aktivitáshoz. Az emberi test minden tevékenységéhez üzemanyagként is szolgál. Az agy és a szív leáll, ha a szervezet oxigénnel nem rendelkezik.

Az élelmiszer lebontása energia felszabadítása érdekében

Oxigén szükséges a szervezet anyagcseréjének fenntartásához, a testrendszer megfelelő működéséhez. Lebontja a glükózt sejtjeinkben, hogy szén-dioxidot és energiát szabadítson fel. Elegendő erő hiányában a szén-dioxid helyett tejsav képződik, ami lerakódik az izmokban, görcsöket eredményezve.

Az oxigén fokozza az agy teljesítményét

Az agy nem működik megfelelően, ha szervezetben oxigénhiány van. Oxigéntől függ az agy gondolkodási, érzelmi és cselekvési képessége. Az oxigén javítja az agyerőt és a memóriát. Ráadásul a tanulási képességet is befolyásolja. Az agy a szervezet teljes oxigénellátásának körülbelül egyötödét használja fel. Segít az idegi jelek és üzenetek küldésében a szervezetben. Ha az agy nem kap elég oxigént, az agysejtek végül percek alatt elpusztulnak.

 Javítja a szervezet tápanyag-felszívódását

A jó oxigénellátás javítja a szervezet vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, fehérjék és egyéb létfontosságú tápanyagok felszívódását. Emellett méregtelenítőként működik a vérben, és erősíti az immunrendszert.

Kezeli a pulzusszámot

Az elegendő oxigénellátás csökkenti a nyugalmi pulzusszámot és javítja a szívizmok összehúzódását, erősíti a szívműködést. A szívrohamok többsége oxigénhiány miatt következik be.

Fenntartja az energiát a testben

Az oxigén elengedhetetlen ahhoz, hogy energikusnak érezzük magunkat. A magas energiaszint növeli a szervezet állóképességét és kitartását. Ezért a szervezet megfelelő oxigénszintje elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez.

Testünkben az oxigén koncentrációját parciális nyomásnak nevezzük. Az oxigén koncentrációja az emberi szervezetben nem csak a környezeti tényezőktől függ. Még akkor is, ha a légkör bőséges oxigénellátással rendelkezik, a szervezet bizonyos esetekben nem képes megfelelő mennyiségű oxigént felvenni.
Ön is növelheti szervezete oxigénszintjét az optimális működés érdekében.Keresse termékünket weboldalunkon és kérje rá ajánlatunkat elérhetőségeinken.