+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Lokális oxigénterápia

Lokális oxigénterápia - egyedülálló megoldás a sebkezelésben

Krónikus sebek a hazai lakosság mintegy 2%-nak életét befolyásolja. A szenvedők némán viselik állapotukat, mivel nagyrészt láthatatlan a nagyközönség számára. Ezt a szörnyű állapotot gyakran más betegségek okoznak, például veseelégtelenség, cukorbetegség, keringési problémák vagy alultápláltság. Naponta több mint 100 000 beteg szorul ellátásra. A vénás fekélyek és diabéteszes fekélyek kiújulási rátája nagyon magas 40 % – 70 % között van. A diabéteszes lábsebek miatt évente több mint 7000 amputáció történik, aminek a fele megelőzhető lenne.

Végtagmentő otthoni lokális oxigénterápia.
Erőforrásainkat arra összpontosítottuk, hogy a gyógyulásukban elkötelezett betegek a krónikus sebeiket otthonaikban kezeljék. Megfizethető árakon elérhetővé tettük a biztonságos és hatékony otthoni lokális oxigénterápiát ahol csak az érintett végtag kezelődik. A krónikus sebekkel rendelkező betegek számára ez a legmodernebb, gyakran életmentő eljárás. Ez azt jelenti, hogy a betegek végtagmentő terápiát kaphatnak anélkül, hogy kitennék magukat az alternatív kiegészítő kezelési lehetőségek alkalmazásához szükséges egészségügyi intézmények látogatásával kapcsolatos kockázatoknak. Ezen túlmenően terápiás protokollt javaslunk, ingyenes online konzultációt nyújtunk, amely sebképeket tartalmaz, hogy távolról hatékonyan nyomon követhessük a seb fejlődését.

A  lokális oxigénterápiás eszközzel rendelkező betegek otthoni kezelésével nem csak a sebeik gyógyulásában tudtunk segíteni, hanem ennek a terápiának a klinikailag bizonyított antimikrobiális tulajdonságai miatt jelentősen csökkentjük a fertőzés kialakulásának kockázatát, amely általában vészhelyzetet eredményez. 

A lokális oxigénterápiával folyamatos sebkezelés történik a beteg otthona biztonságában. Miközben a beteg terhei enyhülnek, minimalizálja a sebekkel kapcsolatos kórházi látogatások kockázatát. Az orvostechnikai eszköz könnyen beállítható, működtethető, a kezelések között egyszer használatos, eldobható vagy újrafelhasználható kiegészítővel ideális választás otthoni kezelésekhez.

Hosszabb ideig oxigénnel dúsított környezetet biztosít a seb környékén, lehetővé téve a seb gyógyulását.
A speciális ellátásnak megfelelve rendszereink közvetlenül a seb helyén oxigénnyomás alkalmazásával működnek, egy lezárt és párásított környezetben. Így biztosítható az oxigén diffúziós gradiens és megnövekedett szövet oxigénellátás. A légköri nyomás jellege érintés nélküli szekvenciális tömörítést is létrehoz, amely segít csökkenteni a perifériás ödémát és serkenti a seb helyének perfúzióját.

Innovatív technikai eszközeink mint a hiperbár oxigénkamra és a hbo-box segíthetnek az összes sebtípus bezárásában, különösen hatékonyak krónikus sebek (cukorbetegség, felfekvés valamint visszeres fekélyek) akut sebek (műtét utáni, kozmetikai és égési sérülések) esetén. Trombózis megelőzése és utókezelése céljából is javasoljuk az oxigénterápiát.

A lokális oxigénterápia könnyen alkalmazható és integrálható bármely akut, hosszú távú és / vagy otthoni ápolásra. Szabályozza a leukocitákat a seb kórokozóinak kiküszöbölése érdekében, beleértve; Staphylococcus Aurous, Streptococcusok, Pseudomonas Aeruginosa és MRSA.

A seb okozta fájdalom csökkentése, a gyógyulási idő és a szövődmények csökkentésének képessége vezethet jelentős költségmegtakarításhoz. Új véredények és szövetképződés támogatása mellett jelentősen növeli a növekedési faktorokat, serkenti az angiogenezist és jó kollagéntermelés.

A lokális oxigénterápia a non-invazív haladó sebgyógyító megoldások terén a legmodernebb.
Az egyszer használatos végtagzsákok valamint a hbo-box könnyedén alkalmazható, miközben kielégíti ügyfeleink igényeit olyan változatos ellátási helyszíneken, mint kórházak, sebkezelő klinikák, ápolás otthonok és beteg otthonok. A technikai eszközöket könnyű beállítani, működtetni.

Lokális oxigénterápia működési elve.
A sérült szövet oxigénhiánya hipoxiát eredményez, amely a bakteriális terheléssel kombinálva az elsődleges oka annak, hogy a krónikus sebek nem gyógyulnak meg. Célzott oxigén biztosítása a sérült szövethez terápiás eszközünk segítségével bebizonyosodott, hogy elpusztítja az anaerob kórokozókat, fokozza a leukocita funkciót, visszafordítja a lokalizált hipoxiát és stimulálja a kollagén szintézist a fibroblaszt aktivitásának fokozásával és az angiogenezis elősegítésével. Ezek a tényezők együttesen sebágyi granulációt, erős kollagénszövet képződést és sebzáródást eredményeznek.

A terápiás rendszer úgy működik, hogy oxigénnyomást alkalmaz, amelyet 5 és 50 millibár (mb) között forgatnak közvetlenül a seb helyén, lezárt, párásított környezetben. Ez sokkal nagyobb szöveti oxigéndiffúziós gradienst biztosít, ami fokozott szöveti oxigénellátást eredményez. A nyomás ciklikus jellege szekvenciális tömörítést is eredményez, amely csökkenti a perifériás ödémát és stimulálja a seb helyének perfúzióját.

A megnövekedett oxigénnyomás közvetlenül növeli a leukocita funkciót. Ennek eredményeként fokozódik az antibakteriális aktivitás és elnyomják a baktériumok szaporodását, ami új egészséges szövet granulálódásához vezet, amely lehetővé teszi a seb gyorsabb gyógyulását.

A lokális oxigénterápia különösen hatékony kiegészítő kezelésként a krónikus sebek lezárására, ideértve a vénás, diabéteszes és nyomásos fekélyeket. Hatékonynak bizonyult beteg sebek, műtét utáni fertőzések, amputációk, fertőzött csonkolt végtagok, fagyások és égések kezelésében is. Lehetővé teszi a célzott kezeléseket, közvetlenül a seb helyére kifejtett oxigénnyomást alkalmazva, ami más terápiákban észlelt lehetséges negatív szisztémás hatások egyikét sem eredményezi.

Lokális oxigénterápiás eszköz bérlés és költségek.
A terápiás oxigénkoncentráció alkalmazása a korábban nem reagáló, lassan gyógyuló sebek bezárásának képessége jelentős klinikai, életminőségi és költségmegtakarítási előnyökkel jár. A nem oxigénnyomásos végtagmentő 1 óra terápia költsége 5 000 Ft, ez hazánkban a legkedvezőbb lehetőség még akkor is ha naponta 3 óra terápia történik. Az oxigénnyomásos végtagmentő 1 óra terápia költsége 10 000 Ft, itt is naponta 3 óra terápia történik. Mind a kettő típusú lokális oxigénterápia legkevesebb bérlési ideje egy hét. Eszközeinket külön díjazás ellenében házhoz szállítjuk, a bérlési idő végén vissza szállítjuk. Székhelyünkön személyes átvételre van lehetőség, amely előzetes időpont egyeztetést igényel.

FONTOS: A sebellátás súlyos betegségek esetén, mint cukorbetegség, szív- és légzőszervi betegségek, nagyobb kockázatnak minősül a COVID-19 miatt. Ebből következően fontos, hogy ezen betegek maradjanak otthonaikban és ne kockáztassák meg a koronavírus fertőzést. A lokális oxigénterápiával biztonságosan kezelhetők a magas kockázatú betegek a COVID-19 járvány alatt.

Ezenkívül az ország egész területén számos sebkezelő központ ideiglenesen bezárhatja járóbeteg rendelőit, annak érdekében, hogy korlátozza az expozíciót és értékes egészségügyi forrásokat szabadítson fel a COVID-19 akut tüneteivel küzdő betegek kezelésére, ez azt eredményezi, hogy sok krónikus sebes beteg nagyon korlátozott fenntartó ellátásban részesül, ami valószínűleg fennmarad a járvány ideje alatt.