+36 (20) 548 7980 | +36 (76) 431 510 | info[@]kami-ker[.]hu | | Magyar | English | Deutsch

Képtár

Életet mentünk 1998 óta

Az itt látható fotókat 1,3 Atm nyomáson végzett hiperbár oxigénterápia esettanulmányaiból a teljesség igénye nélkül válogattuk. Minden fotó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll!

A sebgyógyulás folyamati közül sok oxigénfüggő. A nem gyógyuló vagy nehezen gyógyuló sebek esetén a fejlett terápiás beavatkozások között az enyhe hiperbár oxigénterápia (HBOT) egyedülálló képességgel rendelkezik a szöveti hipoxia enyhítésében, a patológiás gyulladás csökkentésében és az ischaemia reperfúziós sérülésének enyhítésében. Bizonyított, hogy a létfontosságú sejtfunkciók, mint például az angiogenezis, a fibroplazia, az epithelializáció és a baktériumok elpusztítása, mind gyorsabb ütemben zajlanak a magasabb oxigénszintre reagálva. A sebgyógyulás során el kell távolítani a baktériumok terhelését, és egy előzetes mátrixot kell kialakítani annak érdekében, hogy lehetővé váljon a rostos szövetek képződése és az epithelialis lefedettség. Az oxigén meggyorsítja a baktériumok által okozott bioterhelés eltávolítását, amely lehetővé teszi a gyulladás feloldódását, és megkönnyíti a mátrix termelését, a sejtosztódást és a végső sebzáródást.

Diabéteszes láb, érszűkület, gangréna. Gyógycipő, sarokemelő használata miatt kialakult állapot. Amikor az első fotót készítettük a beteg érfestésre és stent beültetésre várt. A második fotó az operáció után készült. Felmerült a lábfej amputáció. Az utolsó utáni pillanatban meghozott döntésre hiperbár oxigénterápiát alkalmaztunk amelynek eredménye a negyedik fotón látható.

Diabéteszes láb. A lábujj amputációt követően a műtéti seb egy éve nem gyógyult be - mélységét, kiterjedését az első fotón láthatja. A lábközépcsontok gyulladását nem sikerült megszüntetni és egy év kötözés után a lábfej amputációját tervezték. Ekkor vette igénybe a beteg a hiperbár oxigénterápiát, majd négy hét elteltével a szervezet elvégezte a gyógyulást. Visszakövetésünk során minden évben rögzítjük a tünetmentes állapotot.

Diabéteszes láb, csontnekrózis. A lábközépcsontok gyulladása a csontállomány pusztulása miatt már csak a végtag amputáció lehetősége maradt. Az utolsó utáni pillanatban kapta meg a beteg a hiperbár oxigénterápiát. A maximális együttműködés alapfeltétel! Rendkívül nagy kihívás és egyben szerencsés eset volt. A látottakhoz nem is kell mást hozzáfűzni.

Diabéteszes láb, gangréna. Esettanulmány céljából rengeteg fotót készítettünk amiből csak ezt a néhányat mutatjuk meg. A II-es lábujjat már korábban amputálták. A fotókon látható rendkívül súlyos állapot ellenére a beteget nem sikerült meggyőzni és nem akart szakorvoshoz fordulni. Komoly kihívás volt, valódi életmentés történt.

Diabéteszes láb, osteomyelitis, csontnekrózis. Azonnali hiperbár oxigénkezelésre volt szükség!

Diabéteszes láb, érszűkület. A szövetekben a mikrócirkulációt hiperbár oxigénterápiával lehet növelni.

1-2 kép: Diabéteszes láb; 3-4 kép: diabétesz, érszűkület; 5-6 kép: körömgomba-benőtt köröm eltávolítása után a sebgyógyulást segítettük.

1-2 kép: Diabéteszes seb, osteomyelitis;    3-4 kép: Diabétesz, érszűkület;    5-6 kép: Diabéteszes láb

1 kép: Stroke - decubitus, gangréna; 2 kép: érszűkület, gangréna